Aurinkoinen aluetapaaminen Salossa

Lauantaina 26.9. oli vihdoinkin Varsinais-Suomen sekä Satakunnan aluetapaaminen tilkkuilijoille. Olemme innolla järjestäneet tapahtumaa jo monta kuukautta ja odotimme jännittyneinä ennakkoilmoittautumisia. Tapahtumaan ilmoittautuikin runsaasti väkeä, yli 80.

 

Perjantaina pystytimme näyttelyn, laitoimme luokat valmiiksi työpajoille, kiinnitimme opasteita joka paikkaan ja teimme tilaa tarvikemyyjille. Yhteistyökumppanimme Moision koulun ysiluokkalaisten viestiluokka, 9 F, järjesteli aamupalatilaisuutta ja he myös koristelivat kahvipöydät.

 

 Lauantaina aamulla oli aika hulina, kun tarvikemyyjät kantoivat tavaroita paikoilleen ja vielä teimme viime hetken järjestelyjä. Kovasti odotimme ensimmäisiä tulijoita ja varttia vaille yhdeksän ensimmäiset saapuivat. Heti alusta asti tuntui tunnelma olevan katossa ja ihmiset tutustuivat innolla näyttelyyn ja myyntipöytiin.

 

Aamupalan jälkeen kiiteltiin luentosalissa ysiluokkalaisia tarjoilusta ja sitten alkoivat avajaiset, Leenan puheenvuoro ja Mekun ja Mirjan luento kierrätyskäsitöistä.

 

Luennon jälkeen alkoivat työpajat. Johanna opasti Dotee Dollien tekoa. Maili ja Aino tähtipatalappuja ja tähtinauhatilkkutyötä, Sirkan työpajassa tuikkivat kahdenlaiset tähdet, Marianne ja Katja ompeluttivat Tilda-herkkuja, Pirkko ja Mirja neuvoivat pistokirjonnan niksejä. Irmelin ja Seijan pajalaiset taittelivat tilkkuja japanilaiseen tyyliin. Senjalla oli ajankohtainen vaahteranlehtiruusu-paja. Eila ja Liisa myivät arpoja.

 

Pirkon ja Mirjan kirjontapaja

 

Pirkon ja Mirjan kirjontapaja

 

Mailin ja Ainon tähtipaja

 

Mailin ja Ainon tähtipaja

Johannan Dotee Doll-pajat

Työpajan jälkeen oli lounas ja saimme herkullista kinkkukiusausta ja jälkiruuaksi oli kauratoskaomenoita ja vaniljakastiketta, nam -ja vielä vähän kahvia. Hieman jäi aikaa ostoksiin ja sitten alkoivat työpajat toiselle ryhmälle. Iltapäiväkahvilla oli vielä arpajaiset. Arpalipuke löytyi kahvikupin alta, jos oli onni myötä. Jos onnea ei ollut, oli ainakin lohdutuskakkua.

Lopuksi mentiin vielä luennolle. Aluksi Mirja välitti tiedon siitä, että Tyrvään tyykitytöt ja Kisulan tilkkuilijat järjestävät yhdessä seuraavan aluetapaamisen Sastamalassa. Tapaamisiin siellä ensi vuonna. Sitten hiljennyimme odottamaan, mitä tuotesuunnittelija, keksijäksi myös kutsuttu Jorma Ponkala meille sanoo aiheesta Rohkeus, ilo ja hulluttelu. Luento oli mielenkiintoinen ja herätti paljon ajatuksia vielä jälkeenpäinkin. Luennon jälkeen oli aika saattaa väsyneet, mutta onnellisen näköiset tilkkusiskot kotimatkalle. Kaikilla tuntui olleen mukavaa ja saimme paljon kiitoksia ja positiivista palautetta. Tunsimme onnistuneemme järjestelyissä, hyvä me!

 

Päättäjäiset

 

Luennoitsija alhaalla vasemmalla

Tilkkuilijoiden lähdettyä purettiin näyttely ja siivottiin luokat ja muut tilat. Pian kaikkialla näytti siltä kuin mitään tapahtumaa ei olisi ollutkaan ja tuli hieman haikea olo.

Kiitokset vielä kerran kaikille mukana olleille lähettävät tänään 1.10.torstaina kiltaillassamme Paukkula-kodissa mukana olleet ja kirjoittajat Johanna ja Mirja