Teimme yhdessä Turun tilkku-killan henkilöiden kanssa ostos matkan Tallinnaan. Matkaan lähdettiin aamulla klo 5.30 Salon torilta. Laivalle päästyämme söimme runsaan aamupalan, että jaksamme koko päivän liikkua ja tehdä ostoksia. Koska vasta illalla n. klo 19 maissa mentiin hotelliin joka oli Domina Innn City-hotelli ja taas aamupalan jälkeen lähdimme kierrokselle.

 

 

Tallinna on käsityöharrastajien aarreaitta, kaupungin kujiensa kätköistä löytyy mielenkiintoisia putiikkeja sekä ostoskohteita. Kesäkuisen käsityömatkan aikana vierailimme ensimmäisenä Raasikun Villalankatehtaalla.

 

Paikka ei ollut kovin nykyaikainen.

 

Seuraavaksi mentiin käsityöalan tukkukauppaan Karnaluksiin ja hyllyt notkuivat tavaraa.

 

 

 

Päivä päättyi Marja Matiiseen ateljeehen. Hänellä oli upeita töitä paljon ja melkein kaikkiin liittyi tarina. Hän oli kirjoittanut ja kuvittanut upean kirjan tilkkutöistä ja niiden tekotavoista nimeltään: Marja Matiiseen lapitöö eesti kodus jonka meistä aika moni osti.

 

Tässä hän esittelee miten pieniä langan pätkiä voi käyttää esim. kortteihin ja kaikki vaatteet hän käyttää uusiksi eikä tarvii olla puuvillaa vaan kaikki kankaat kelpaavat käsityöhön.

 

 

Kankaissa löytyy ja näiden lisäksi oli vielä muutamia hyllyjä.

 

 

 

 

Työt olivat upeita.

 

Myöskin koruja joihin oli käytetty nappeja.

Seuraavana päivänä kävimme vielä Pellavakaupassa josta monet ostivat kaunista pellavaa kuviollista ja ilman. Käytiin myöskin Eesti Tekstiilissä ja Kangas ja Nööpissä ja ostoksia tuli aikalailla. Ja illalla kotiin paljon uusia ideoita mukana sekä tilkkuilu intoa.