Tilkkuvuori-tapahtumasta on jo kulunut muutama viikko, mutta nyt Pääsiäisenä on aikaa muistella, minkälainen matka se oli. Pikkubussi lähti Salon torin pysäkiltä klo 12 kohti Jyväskylää. Bussissa olivat Irmeli. Liisa, Maili, Alice, Marianne, Seija ja Sirkka. Minut ja sitten Johanna haettiin matkan varrelta suoraan töistä. Laajentuneeseen Salon tutustuttiin ajamalla Perttelin taajamien kautta. Käsitöitä kaiveltiin esiin. Irmeli, Liisa ompelivat heksagoneja vierustoverien avustuksella, Johannalla, Mariannella ja minulla olivat  kutimet. Salon seudun sanomia luettiin auton peräpäässä. Ensimmäinen ja ainut paussi pidettiin Oriveden isolla reissuravintolakompleksilla.

Jyväskylässä olimme vähän ennen viittä. Minä lähdin heti Jyväskylässä asuvan kaverini kanssa Käsityömuseoon ja sieltä Hulluille päiville. Laajavuorelle jääneet söivät hotellin ravintolassa maukkaan illallisen ja tarkkailivat elämän menoa.

 

Aamupala oli runsas alkaen puurosta, röstiperunoista, yms. ylensyömiseen houkuttelevasta päättyen toscakakkuun. Porukkamme lisääntyi vielä Soilella ja Päivillä. Ilmoittautuminen, kassin sisältöön tutustuminen, opasteiden ja eri paikkojen haltuun otto kesti hetken. Kymmeneltä alkoivat avajaiset. Tapahtuman puuhanaiset olivat kiireen keskellä puhjenneet kukkaan. Heidän hiukset kukkivat tunnistamisen helpottamiseksi. Varsinainen hauskuttaja aidoista kokonaisista asioista puhumisessa oli toimittaja, kirjailija Aino Suhola Laukaalta. Läänintaiteilija Kaija Savolainen piti luennon tilkuista ja nykymuotoilusta. Vanhat nojatuolit, jopa sohvakin olisi mukava taiteilla tilkuilla uuteen uskoon. Porukka hajaantui ostoksille, lounaalle, työpajoihin, näyttelyihin, kiertoajelulle. Vuosikokouskahvien jälkeen alkoi kokous. Yhdistyksen sihteeri, rahastonhoitaja Kerttu selvitteli tiliasioita ja äänestämäänkin päästiin. Onnittelut valituille ja onnea ensi kerralle niille, joita ei valittu. Hyvä, että löytyy aktiivisia yhdistysihmisiä.

 

Suit sait vaatteet vaihtoon ja jonon jatkoksi illalliselle ja iltajuhlaan. Ruoka oli hyvää, varsinkin kanan kastike. Ohjelma eteni itämaisen tanssin, stipendien jaon, Tampereelle tervetulleeksi toivotuksien, arpavoittojen jaon ja arvoitusnäytelmien merkeissä.

 

Sunnuntai alkoi kiltatapaamisella, johon Irmeli osallistui. Tuula Kangas luennoi Tilkkutöistä ja feng shuista. Seuraava luento oli käsityö yhteisenä voimavarana. Kiire pukkasi päälle, kun lounaan jälkeen alkoi työpajat. Hauskaa oli tavata tilkkututtuja ympäri Suomea, ostaa uutuuksia, esim. tyvekkiä, kankaita, työkaluja jopa ompelukoneen ja siihen kuuluvan pöydänkin. Näyttelyitäkin piti vielä kierrellä. Minitilkkutyöt eri maista meinasivat minulta jäädä näkemättä. Kotimatkalle pääsimme lähtemään klo 15 ja taas selvisimme vain yksillä taukokahveilla jo tutuksi käyneessä paikassa.

Pää on täynnä uutta ajateltavaa. Aika näyttää, mikä idea toteutuu, mutta suunnittelu ja unelmointikin on mukavaa.

t. Mirja

 

1241367523_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pistäytymispajassa tehtyjä neulatyynyjä


1241367449_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Vesiväritekniikkaharjoituksia

 

1241367473_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Korttipajojen tuotoksia